TV NL EN

Plein Publiek: David van Dam

Plein Publiek – een serie diepte-interviews

Programmamaker
Katarina Schul

Hij wordt ook wel de Caravaggio van het Binnenhof genoemd, David van Dam. Hij fotografeerde onder meer een geëmotioneerde staatssecretaris Eric van der Burg achter het geribbeld glas in de Trêveszaal, vlak voor de val van het kabinet. Ook maakte hij de foto van VVD-leider Dilan Yesilgöz, die de dag na de verkiezingen de pers te woord staat en omringd wordt door microfoons, journalisten en camera’s. David van Dam maakt bijzondere beelden, die doen denken aan de schilderwerken van de grote meesters uit de zestiende en zeventiende eeuw. Hoe weet hij in een fractie van een seconde deze iconische beelden te schieten? En hoe ziet hij zijn rol in de beeldvorming van politiek in Den Haag?

David van Dam is een gevierd fotojournalist en winnaar van diverse prijzen waaronder de Zilveren Camera voor beste politieke foto en de PrinsjesFotoprijs. Momenteel werkt Van Dam voor de Volkskrant. Hij maakt politiek beeld, nieuwsfoto’s, reportages en portretten. Daarnaast is hij werkzaam voor verschillende commerciële opdrachtgevers.

Over Plein Publiek

Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken. We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Sprekers