TV NL EN

Schrijvers voor schrijvers

100 jaar PEN Nederland

PEN Nederland bestaat 100 jaar en doet waar het goed in is: schrijven. Pak ook de pen op en laat gevangen schrijvers weten dat ze niet vergeten worden.

Overal ter wereld zijn schrijvers die gevangen zijn genomen omdat hun werk de machthebbers niet bevalt. In de Salon kun je gevangen schrijvers, dichters of journalisten een hart onder de riem steken. Onder begeleiding van schrijvers schrijf je in een intieme setting een of meerdere kaarten of brieven. PEN Nederland zorgt ervoor dat de post terecht komt bij de geadresseerde. 

We schrijven tussen 15:00 en 18:00 uur. Je kunt zo lang schrijven als je wilt. Elk half uur vrije in- en uitloop. 

Spoken word-artist Smita James zorgt voor een inspirerend intermezzo. 

Kom ‘s avond ook naar het programma ter ere van 100 jaar PEN Nederland: De auteur leeft meer dan ooit (maar wordt met de dood bedreigd)

PEN Nederland komt op voor bedreigde auteurs, vertalers en journalisten en bevordert de vrijheid van meningsuiting en literaire expressie. PEN spreekt zich uit voor een vrije pers en laat regelmatig een krachtige stem horen in de strijd tegen censuur in welke vorm dan ook. Dat is en blijft, ook in Nederland, nodig in een tijd waarin groepen mensen steeds meer polariseren.

Intermezzo:

Smita JamesSpoken word-artist