TV NL EN

Sign of the Times: Maajid Nawaz over Age of Rage

ITA
programmamaker
In samenwerking met
ITA

Let op! Dit programma gaat niet door. Heeft u al tickets? Dan hoort u snel meer.

This program has been canceled. Ticket holders will be contacted soon.

Wat drijft mensen tot wraak en radicalisering? En hoe doorbreek je een cirkel van geweld? In een nieuwe aflevering van Sign of the Times gaan we in gesprek met activist en presentator Maajid Nawaz, die als jongere moslim zelf radicaliseerde, maar nu strijdt tegen extremisme. Aan de hand van scènes uit Ivo van Hove’s nieuwe voorstelling Age of Rage, gebracht door acteurs van het ITA-ensemble, onderzoeken we hoe geweld doorwerkt in een maatschappij. 

Maajid Nawaz groeide op in een Brits-Pakistaan gezin in Sussex. Op zijn zestiende sloot hij zich aan bij de Islamitische groep Hizb ut-Tahrir die streeft naar de heroprichting van het kalifaat. Na 5 jaar gevangenisstraf in Egypte, keerde Nawaz zich af van Hizb ut-Tahrir en werd pleitbezorger voor de seculiere Islam. Nawaz was mede-oprichter van Quilliam, een voormalige denktank om extremisme te bestrijden. Samen met Sam Harris schreef hij de als boek uitgegeven briefwisseling Islam and the Future of Tolerance.

Sign of the Times

Tijdens Sign of the Times onderzoeken Internationaal Theater Amsterdam en De Balie dé maatschappelijke thema’s van vandaag tijdens een unieke combinatie van theater en gesprek. In eerdere afleveringen gingen Femke Halsema en Thierry Baudet in debat over identiteitspolitiek, spraken we over de woede van Catalanen met de uit Spanje gevluchte Carles Puigdemont, wierp Franse schrijver Kamel Daoud zijn licht op koloniale identiteit, en werkten David Van ReybrouckIvo van Hove, het ITA-ensemble en De Balie samen aan een theatrale voorstelling naar aanleiding van Reybrouck’s boek Revolusi.

Sprekers

Maajid Nawaz
ITA-ensenble