TV NL EN

Spoedeisend zorginfarct: wat experts voorschrijven

De Balie STUDIO

PRogrammamaker
Berend Tol
in samenwerking met

We stevenen al jaren af op een zorginfarct. Volgens velen zitten we er zelfs middenin. Om alles in goede banen te leiden moet dan ook binnen twee generaties een derde van de Nederlanders in de zorg werken. Ook gaat er al jaren meer geld naar de zorg, maar gaat dat geld ook naar de juiste plek? Hoewel de PVV zich presenteert als een partij voor de zorg, blijven in het regeerakkoord scherpe keuzes uit. Hoe komen we uit het zorginfarct?

Tijdens deze avond presenteren zes toekomstgerichte zorgprofessionals uitdagingen en oplossingen voor het zorginfarct vanuit verschillende sectoren en gaan zij in gesprek over de toekomst van de zorg. Welke mogelijkheden zien zij vanuit de praktijk? Van jeugdzorg tot huisartsenzorg, van zorgverlening tot organisatie. Hoe maken we zorg weer leuk, aantrekkelijk en efficiënt? Zes bètablokkers aan het woord om uit het zorginfarct te komen, met de paracetamol voor dit hoofdpijndossier. 

De Balie STUDIO
Al zeven jaar leiden wij met ons ontwikkelingstraject STUDIO mensen op die een belangrijke boodschap hebben, om hiermee het publieke debat te bestormen. Veel STUDIO-alumni zijn actief in de zorg. Deze avond delen zij als sprekers hun visie op het zorginfarct vanuit verschillende sectoren binnen de zorg.

Sprekers

Bernard LeenstraHuisarts
Jasmijn SeltenArts anesthesiologie
Jenneke AartsenZorgvernieuwer in de kwetsbare mensenzorg
Esther van DuinNeurowetenschapper en Psycholoog
Sisco van VeenPsychiater
Valerie FranxArts in het bedrijfsleven