TV NL EN

Steef de Jong

Plein Publiek – een serie diepte-interviews

Programmamaker & Interviewer
Theatermaker Steef de Jong staat bekend als de grootste pleitbezorger van de operette in Nederland. Tijdens Plein Publiek wordt hij geïnterviewd over zijn passie voor muziek en karton. Het serieus benaderen van een licht genre, contrasten tussen solo-operettes en grotere producties zoals bij de Nationale Opera, en natuurlijk de drang naar een groots en meeslepend leven.

Met innovatieve decors en humor brengt Steef de Jong het voorheen enigszins afgeschreven genre weer tot bloei. Oorspronkelijk opgeleid als beeldend kunstenaar, heeft hij de afgelopen jaren een indrukwekkende transitie doorgemaakt naar steeds grotere podia.

Beginnend met solovoorstellingen en samenwerkingen, zoals De Modern Art Revue met Alex Klaasen, heeft hij recentelijk gewerkt aan grootschalige producties zoals Steef’s Operette Show (O. Festival) en Operetta Land (DNO). In 2022 maakte hij zijn internationale debuut met Ein Papp-Konzert in Wenen, de stad die nauw verbonden is met zijn geliefde onderwerp Sissi.


Over Plein Publiek

Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken.

We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Sprekers

Steef de JongBeeldend kunstenaar

Altijd als eerste op de hoogte van onze programmering