TV NL EN

Tim Fransen in De Balie

De mens en ik

Try-OUT

© Foto door Corné van der Stelt

Let op: één gekocht ticket geeft toegang aan twee personen.

Deze zomermaanden elke week een cabaretier op het podium van De Balie. Deze keer: Tim Fransen met een try-out van zijn nieuwe voorstelling De mens en ik.

De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. En een primaat. Maar wel een zoogdier dat zout en peper over zijn eten strooit. Een primaat die zijn tanden poetst en parkeergeld betaalt. Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Tim Fransen vraagt zich af of we misschien niet een al te hoge dunk hebben van onszelf. En of we ons wel altijd zo wijs gedragen als onze zelfgekozen naam suggereert.

Op komische wijze maakt hij ons deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid, en zijn eigen gedwongen lidmaatschap daarvan.

Zijn eerste avondvullende voorstelling werd bekroond met de Neerlands Hoop. Voor zijn tweede voorstelling ontving Tim Fransen ­– als jongste cabaretier ooit – een Poelifinario. De jury schreef: ‘Tim Fransen bewijst andermaal zijn grote klasse als filosofisch cabaretier.’ Nu betreedt hij eindelijk de theaters met een derde programma.

Tim, T-Meister, Timbalicious, Timtation zoals we hem kennen: muzikaal, filosofisch, geëngageerd, geobsedeerd met fallussen (en andere Latijnse woorden) en bovenal ontzettend grappig.

Regie: Daniël Samkalden

Tim Fransen bewijst andermaal zijn grote klasse als filosofisch cabaretier.

Jury Poelifinario

Cabaret in De Balie

Deze zomer bieden we elke zaterdagavond een cabaretier het podium. Om nieuw werk uit te proberen, te experimenteren, de wereld om ons heen te duiden of om toch nog de show te spelen die is gecanceld. Kom binnen en laat je verrassen en inspireren! Met o.a. Kasper van der Laan, Sanne Wallis de Vries, Tim Fransen, Johan Goossens en Hans Sibbel.