TV NL EN

TOONZETTERS: Fresku

Programmamaker
Parwin Mirrahimy
Programmamaker
Merlijn Geurts
Mede Mogelijk gemaakt door

Let op: één gekocht ticket biedt toegang voor twee personen.

Rapper, cabaretier, acteur, woordkunstenaar; Fresku is van alle markten thuis, maar bovenal bezield verhalenverteller. Tijdens TOONZETTERS duiken we samen met Fresku, hiphopkenner Saul van Stapele en producer Mucky diep in de veelzijdigheid van zijn kunstenaarschap. Met live muziek van Fresku en zijn band.

Een programma vol muziek, vrije gedachte-uitwisselingen en unieke inkijkjes in Fresku’s vindingrijkheid en mateloze drang tot creatie. Van de devotie die ware hiphop vraagt, tot zijn liefde voor de Nederlandse taal. Van oude tunes tot autotune en van kale raps tot optreden met een compleet orkest achter zich. Tijdens een bijzondere avond in intieme setting komt het allemaal aan bod. 

Fresku

De Eindhovense rapper Fresku, geboren als Roy Michael Reymound, wist als kind al dat hij geen gewone kantoorbaan wilde. Op zijn 14e begon hij al met rappen. Hij brak door in 2008 met zijn “Brief aan Kees”, kort daarna tekende hij een contract bij Kees de Koning, platenbaas bij Top Notch. Inmiddels heeft hij 5 albums uitgebracht, maar vertelt ook verhalen als columnist, acteur en tijdens zijn eigen theatershows.

Sprekers:

Saul van StapeleModerator, (c) Ilja Meefout
FreskuRapper
MuckyProducer, dj
Toonzetters

In de serie TOONZETTERS maakt De Balie samen met toonaangevende Nederlandse muzikanten inspirerende programma’s waarin hun muzikale vakmanschap en maatschappelijke interesses centraal staan. Avonden vol muziek, voordracht en bijzondere gesprekken die een unieke inkijk bieden in de belevingswereld van talentvolle muzikanten van eigen bodem. Eerdere TOONZETTERS waren Typhoon, jazz saxofonist Benjamin Herman, pianist en componist Michiel Borstlap, wereldberoemd violist Liza Ferschtman en de Duitse zanger en producer Shantel.