TV NL EN

Verkiezingsdebat: Keuzes voor ons landschap!

Debatleider
Yoeri Albrecht
Debatleider
Rogier Elshout
Op vrijdag 19 februari organiseren Bouwend Nederland, LTO Nederland, Natuurmonumenten en LandschappenNL een verkiezingsdebat over de dilemma’s en keuzes rondom de schaarse grond in Nederland. In het debat ‘Keuzes voor ons landschap!’ gaan kandidaat-Kamerleden in discussie over het grondgebruik en de ruimtelijke inrichting van Nederland. Het debat zal via een livestream vanuit De Balie te volgen zijn.

Een belangrijk onderwerp van de komende Tweede Kamerverkiezingen is het gebruik van het landschap in Nederland – en de keuzes waarvoor we staan. Nieuwe woningbouw en infrastructuur, een toenemende vraag naar gezond en kwalitatief goed voedsel, het opwekken van duurzame energie en het beschermen van onze natuur: het zijn allemaal opgaven die vragen om een deel van de schaarse grond van Nederland. 

De brancheorganisaties nodigen tijdens het verkiezingsdebat ‘Keuzes voor ons landschap!’ huidige en aankomende Tweede Kamerleden van de negen grootste politieke partijen in de Tweede Kamer uit om hierover met elkaar in discussie te gaan. Politici die hun deelname aan het debat hebben bevestigd zijn: Mark Harbers (VVD), Cees de Jong (CDA), Tjeerd de Groot (D66), Laura Bromet (GL), Pieter Grinwis (CU), Sandra Beckerman (SP), Joris Thijssen (PvdA), Frank Wassenberg (PvdD). Onder leiding van debatleiders Yoeri Albrecht en Rogier Elshout komen de uitdagingen en de dilemma’s aan bod die gepaard gaan met het realiseren van deze opgaven.

Livestream

Kijk dit programma gratis mee via deze pagina – ca. 5 minuten voor aanvang verschijnt de stream.

Sprekers

Mark HarbersVVD
Cees de JongCDA
Tjeerd de GrootD66
Laura BrometGL
Pieter GrinwisCU
Sandra BeckermanSP
Joris ThijssenPvdA
Frank WassenbergPvdD