TV NL EN

Vrouwen in het midden

Met o.a. Aytun Aydin, Simone Kukenheim, Zaitoon Shah, Vréneli Stadelmeier, Rahma El Mouden, Edine Russel en Nilüfer Gündogan

Online te volgen!
In samenwerking met
Taal
Nederlands
Programmamaker
Moderator
Ianthe Mosselman
Vorig jaar concludeerde het CPB dat quota voor vrouwen aan de top ontzettend weinig effect hebben op vrouwen ónder de top. Er is meer dan een quotum nodig. Ook is er een gebrek aan netwerken voor vrouwen en aan coaching van vrouwen. Welk beleid is nodig van de overheid en het bedrijfsleven voor het verhogen van het aandeel vrouwen in het middenmanagement, en überhaupt de versterking van hun positie in de samenleving? Welke rol is weggelegd voor coaching?

Samen met Aytun Aydin van coachingsacademie ELANCE Academy, wethouder Simone Kukenheim, Vréneli Stadelmaier en Zaitoon Shah nemen we het stille midden onder de loep tijdens het online te volgen panelgesprek.

Tijdens het besloten deel van de middag zijn zakenvrouw Rahma El Mouden, politica Nilüfer Güdogan, Editor in Chief bij ELLEEdine Russel, schrijfster Tatjana Almuli, havoleerling Yasmin Alasser aan het woord.

Tijdens deze middag brengen De Balie en ELANCE Academy vrouwen samen om elkaar te ontmoeten, kennis en ervaring te delen en elkaars leefwereld tastbaarder te maken. Naast het panelgesprek, dat live te volgen is, zullen zes vrouwen in beslotenheid hun advies delen en in gesprek gaan met meiden en vrouwen die worden gecoacht door ELANCE Academy.

Je kunt gratis live meekijken via deze pagina – ca. 5 minuten voor aanvang verschijnt de livestream. Wil je graag een Kijk- en Luisterbijdrage doen? Dat kan nu eenvoudig via iDeal!

Sprekers

Nilüfer Gündogan is politica en de nummer twee op de kieslijst van Volt Nederland. Ze is 43 jaar en geboren in Nazimiye (Turkije), en getogen in Weert. Nilüfer is een alleenstaande moeder die werkt als senior accountmanager. Als dochter van een gastarbeider heeft Nederland Nilüfer veel kansen gegeven. Ze is bewust en dankbaar voor al deze kansen en ziet het nu als haar beurt om haar kind een betere plek te geven. Haar ambitie is om het verlaten politieke midden te claimen. Om een brug te slaan naar de kiezer wil Nilüfer zich focussen op een economie die werkt voor de meesten in plaats van enkelen.

Rahma el Mouden is een Nederlandse zakenvrouw. In 1999 koos de European Federation of Black Women Business Owners El Mouden tot Nederlandse Zakenvrouw van het Jaar. El Mouden begon in als schoonmaakster bij het Gemeentelijk energiebedrijf in Amsterdam, maar richtte nadat ze voor een promotie was geweigerd, richtte ze het Multicultureel Amsterdams Schoonmaakbedrijf op, dat tegenwoordig, als MAS Dienstverlenersgroep, actief is in de schoonmaakbranche, hotellerie, horeca, beveiliging, onderhoud en bouwgoedbeheer. MAS heeft zo’n vijfhonderd werknemers in dienst en heeft behalve in Amsterdam vestigingen in Den Haag en Rotterdam.

Edine Russel is ELLE’s Editor in Chief. In die hoedanigheid geeft ze richting aan de inhoud van ELLE en ELLE.nl, en schrijft ze zelf ook regelmatig over mode, lifestyle en andere zaken die haar aan het hart gaan. Hiervoor was Edine ook Editor in Chief van ELLE Decoration; die liefde voor interieur en design heeft ze nog steeds.

Tatjana Almuli is journalist, schrijver en werkt als freelance fotograaf, onder meer voor VOGUE, ELLE, VICE en LINDA.Meiden. Haar debuut Knap voor een dik meisje verscheen in 2019. Het boek gaat over het gewicht van gewicht, maar ook over vriendschap, de complexiteit van familie, (mentale) gezondheid, liefde en seks en de noodzaak om een plek te creëren voor jezelf in deze wereld.

Yasmin Alasser is havoleerling. In Nederland moest zij een nieuw bestaan opbouwen, na gevlucht te zijn uit Syrië. Inmiddels is Yasmin gecoacht bij ELANCE Academy en is zij zelfs al zelf coach geweest van een meisje. Yasmin vertelt hierover in dit filmpje van het Oranje Fonds.

Simone Kukenheim is Amsterdams wethouder Zorg, Jeugd(zorg), Beroepsonderwijs en Sport.

Vréneli Stadelmaier is bedrijfskundige, auteur, feministe en loopbaancoach. Zij schreef de bestseller ‘F*ck die Onzekerheid’ en ‘Een Slimme meid is op haar toekomst voorbereid, Survivalgids voor jonge ambitieuze vrouwen’ dat jonge vrouwen voorbereidt op de eerste 10 jaar na hun afstuderen. Ze is directeur-oprichter van SheConsult, sinds 2007 een landelijk opererend trainings-/coachingsbureau voor hoogopgeleide vrouwen.

Zaitoon Shah is oprichter en programma manager van Girls Forward. Girls Forward helpt meiden hun talenten te ontdekken, zichzelf kunnen en durven zijn en het beste uit zichzelf te halen.

Over ELANCE

ELANCE Academy biedt door middel van coaching groeikansen en ondersteuning aan meiden en jonge vrouwen van vele leeftijdscategorieën in Amsterdam. ELANCE Academy heeft een trapsgewijs coaching model ontwikkeld, waarbij meiden begeleid worden bij hun persoonlijke groei (explore), ervaringen en netwerk gedeeld worden (share) en meiden en vrouwen geïnspireerd worden om in actie te komen (act). Via ELANCE krijgen ze de ondersteuning en kansen die ze anders niet zouden krijgen, maar hard kunnen gebruiken. ELANCE bestaat dit jaar tien jaar!

Houd de website in de gaten voor de verdere line-up en informatie!

Sprekers panel

Aytun AydinOprichter ELANCE Academy
Simone KukenheimWethouder Amsterdam
Vréneli Stadelmaier
Zaitoon ShahOprichter Girls Forward

Sprekers rondetafels

Edine RusselEditor in Chief ELLE
Rahma el MoudenZakenvrouw
Nilüfer GündoganPolitica, nmr. 2 Volt TK
Tatjana Almulijournalist, schrijfster
Yasmin Alasserhavoleerling

Steun De Balie

Zie jij ook de noodzaak van het vrije, publieke debat? Je kunt op verschillende manieren meewerken aan de onafhankelijkheid van De Balie en het verbreden en verdiepen van de programmering.