TV NL EN

Waar is Sarah?

Hoe zorgen we ervoor dat er niemand meer verdrinkt in de Middellandse Zee?

Programmamaker
in samenwerking met
in samenwerking met
Jaarlijks verdrinken er duizenden migranten en vluchtelingen op zee. Als ze de oversteek overleven is nog maar de vraag hoe hun leven in Europa uitpakt. Welke realistische veranderingen kunnen doorgevoerd worden, om het aantal verdrinkingsdoden te verminderen? Hoe ziet een humane, effectieve oplossing eruit? Op welke manier gaat de verkiezingsuitslag van invloed zijn op het Europese migratiebeleid?

In de VPRO-Prospektor podcast Waar is Sarah? gaan Rob Timmerman – reddingswerker op zee – en radiomaker Laura Stek op zoek naar Sarah, een pasgeboren meisje dat Rob zeven jaar geleden van de verdrinkingsnood redde en afzette op Sicilië. Robs kijk op het migratiebeleid is duidelijk: ‘Van welk perspectief je het ook bekijkt: dit werkt niet.’

Vanavond praten we door: wat werkt dan wel? Welke realistische veranderingen kunnen doorgevoerd worden, om het aantal verdrinkingsdoden te verminderen? Hoe ziet een humane, effectieve oplossing eruit? Op welke manier gaat de verkiezingsuitslag van invloed zijn op het Europese migratiebeleid?

Lees ook: Podcast ‘Waar is Sarah?’ speurt naar Sarah, maar vooral naar de beweegredenen van de man die haar zoekt – Volkskrant.

Sprekers

Laura StekRadiomaker
Hein de HaasHoogleraar migratie
Derk WaltersRedacteur Zuid-Europa NRC
Kai SmitsOnderzoeker mensensmokkel
Een podcast van de NPO.