TV NL EN

Vrienden van De Balie

Word Vriend
Iedereen die het belang inziet van De Balie en het werk dat wij doen, kan daaraan bijdragen! Steun De Balie door maandelijks een bedrag te schenken en geef ons de mogelijkheid om vrije programmering te blijven verzorgen.
Kies een lidmaatschap
Ik doneer maandelijks

De Mix is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar. Ben je geïnteresseerd in een lidmaatschap? Laat hieronder je contactgegevens achter, dan nemen wij gauw contact met je op.

De kring Het Vrije Woord waarborgt de onafhankelijkheid van De Balie en verbreed onze programmering. Bent u geïnteresseerd in een lidmaatschap? Vul hieronder uw contactgegevens in, dan nemen wij vrijblijvend contact met u op over de mogelijkheden.

Uw gegevens

Vrienden van De Balie

Iedereen die het belang inziet van het publieke debat en het werk dat De Balie doet, kan daaraan bijdragen. Als dank sluiten we iedere december het jaar feestelijk af met een exclusief programma voor onze vrienden. We hopen je snel bij onze vriendenkring te mogen verwelkomen!

De schenking wordt maandelijks automatisch afgeschreven voor onbepaalde tijd, iedere maand opzegbaar.

Op zoek naar meer informatie over onze andere lidmaatschappen?

*ANBI
De Balie is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en heeft de status Culturele Instelling. Giften aan De Balie zijn om die reden aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Periodieke giften (schenken voor minimaal 5 jaar) mogen onder de Geefwet voor 125% afgetrokken worden van de inkomstenbelasting. Wat deze regeling voor u betekent, is afhankelijk van uw persoonlijke fiscale situatie. Wij informeren u graag hierover.


Over De Balie

De Balie produceert programma’s over kunst, cultuur en politiek. In vijfendertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende debatten, films en kunstprojecten. We hebben een vast team van professionele programmamakers die het publieke debat stimuleren en ruim baan bieden aan vrije geesten en nieuwe denkbeelden.

Programmamakers van De Balie programmeren met lef en gaan daarbij geen controversiële zaken of thema’s uit de weg, als dit op verantwoorde wijze kan en het belang evident is. De Balie geeft expliciet ruimte aan minderheden en geluiden die onvoldoende worden gehoord.

In De Balie pogen we alle kanten van een onderwerp of maatschappelijke problematiek te belichten. Door discussie en gesprek komen we dichter tot elkaar, dat is onze overtuiging. Hierbij vragen we voortdurend aandacht van publiek, politiek en media. Zo ontstaat er draagvlak onder een breed publiek en de participatie van een zo groot mogelijke groep mensen. Zodat iedereen van gedachten kan wisselen, en zijn of haar mening kan vormen over de thema’s die ertoe doen in onze samenleving.