TV NL EN

Techdenkers

Stilstaan bij vooruitgang.

elke maand bij adyen
De Balie presenteert Techdenkers – een maandelijks programma gehost door onze partner: Adyen. Hoe kan of moet technologie bijdragen aan de grote uitdagingen van de komende decennia? Denk aan de klimaatcrisis, woningcrisis, zorgcrisis, etc. Specialisten, beleidsmakers, kunstenaars en andere ervaringsdeskundigen benaderen dit vraagstuk op een constructieve wijze.

We lopen tegen de grenzen van ons (leef) systeem aan. Ecologische, economische en sociale crises stapelen zich op. Terwijl de vraag naar energie, connectiviteit en veiligheid onverminderd groot blijft. Met behulp van technologie heeft de mensheid een flinke sprong vooruit gemaakt. We koesteren dan ook de hoop dat door middel van technologie de wereld verbeterd en crises worden verholpen – het vooruitgangsgeloof.

Techdenkers is een maandelijks programma waarin wordt stilgestaan bij de vooruitgang. Een avond waarin techdenkers samenkomen en innovatie langs de ethische meetlat leggen. Welke rol speelt tech in het leven en welzijn van komende generaties? Welke waarden willen we meegeven aan belangrijke innovatie?  

Partnership

De Balie en het Amsterdamse fintech-bedrijf Adyen slaan de handen ineen om tot serieuze en structurele reflectie op de rol van technologie in de samenleving te komen.

Techdenkers is toegankelijk voor publiek vindt plaats in de evenementenruimte van Adyen, aan het Rokin. De programma’s worden inhoudelijk verzorgd en uitgezonden door De Balie. Naast de publieksprogramma’s wordt er een onderwijslijn ontwikkeld waarin we Vmbo-scholieren uitdagen om na te denken over de ethische vraagstukken in de wereld die schuilgaat achter hun telefoonscherm.

Techdenkers van de toekomst

Elke laatste vrijdag van de maand bundelen De Balie en Adyen hun krachten om een Amsterdamse vmbo-klas een leuke en leerzame tech-middag te bezorgen. Tijdens het programma krijgen de leerlingen een spoedcursus debatteren over technologie én leren ze coderen van de professionals. Klik hier voor meer informatie.

Next up:

Terugkijken

Artikel / ma 4 april 2022

Stilstaan bij vooruitgang

De Balie en het Amsterdamse fintech-bedrijf Adyen zijn begin 2022 een samenwerking aangegaan. Onder de naam Techdenkers maakt De Balie progr…