TV NL EN

Coronaconclaaf

Een reeks gesprekken over de uitwerking van COVID-19 op maatschappij en democratie.

Gratis online te bekijken
De Balie organiseert een serie gesprekken over de uitwerking van COVID-19 op maatschappij en democratie. Welke gevolgen blijven onderbelicht? En waar moeten we ons op voorbereiden? Zijn er voor het nieuwe jaar lichtpunten waar we ons aan kunnen vasthouden?

De eerste lockdown is bijna twee jaar geleden. Sindsdien is een patroon zichtbaar: Nederland wordt overvallen door een coronagolf, waarna problemen ontstaan die zo groot zijn dat ze de volledige aandacht opeisen. Alles is bijzaak als het voortbestaan van de zorg op het spel staat.

De directe en indirecte gevolgen van corona en het beleid eromheen gaan iedereen raken, en de effecten zullen nog decennia voelbaar zijn. Deze tijd vraagt om een vooruitziende, brede blik. 

In de eerste editie, op dinsdag 14 december, is Mara Yerkes te gast. Zij is socioloog en universitair hoofddocent Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Op donderdag 16 december vertelt Hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell over de rol van gezond leven en het nut van een betuttelende overheid. Vrijdag 17 december praten we met politiek filosoof Josette Daemen over het spanningsveld tussen vrijheden en de corona-aanpak.

De gesprekken zijn steeds vanaf 19:00 te bekijken op onze website, en zijn daarna terug te kijken op YouTube, of via deze pagina.