TV NL EN

De Balie Kijkt: Un Monde

Bekijk trailer

+ Nagesprek met Nienke Hanekamp en Lavina Tassebajof

Regisseur
Laura Wandel
Speeltijd
’72
duur nagesprek
’45
Land
België
Taal
Frans
Ondertitels
NL
programmamaker
Parwin Mirrahimy
Un monde is een meeslepende film van de sociaal geëngageerde Belgische regisseur Laura Wandel over het niet zo onschuldige leven op het schoolplein.

Nora wil niets liever dan vrienden maken op haar nieuwe basisschool. Maar op het schoolplein ziet ze dat haar grote broer Abel wordt lastiggevallen. Als ze hem wil helpen gaat het van kwaad tot erger. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt, waardoor Nora voor een verscheurende keuze komt te staan.
Un monde laat op pijnlijke manier de gevolgen van pesten op het schoolplein zien. Na de film gaan we in gesprek over dit onderwerp met Lavina Tassebajof en Nienke Hanekamp. Hoe ontstaat pestgedrag binnen een groep kinderen? Hoe voorkom je het en hoe kom je er vanaf? Zijn er preventieve maatregelen te nemen?

Sprekers

Lavina Tassebajof is psychomotorisch therapeut en probeert door middel van humor, gesprekken & beweging gedragsverandering te bewerkstelligen en groepen te herformeren. Ze heeft in haar werk gemerkt dat een niet te zware, humorvolle en zeer gerichte aanpak het beste werkt om gedragsverandering bij kinderen blijvend te doen ontstaan.

Bewegingstherapeut Nienke Hanekamp werkt voor Semmi, een organisatie vanuit psychomotorische therapie (PMT) werkt aan weerbaarheid, zelfverzekerdheid en saamhorigheid binnen groepen en in het bijzonder (basis)schoolklassen.

Middels sport en spel wordt gewerkt aan de sociale-en emotionele ontwikkeling. Er wordt gewerkt aan (hernieuwd) vertrouwen binnen een groep, waar nodig aan gedragsverandering. Aan emotieregulatie en impulscontrole. Aan weerbaarheid en sociale vaardigheden. En dit altijd vanuit beweging, dans en groepsgesprek.

Spreker

Nienke HanekampDans- en bewegingstherapeut
Lavina Tassebajof psychomotorisch therapeut