TV NL EN

Farewell Paradise

Bekijk trailer

Vier zussen moeten door de scheiding van hun ouders het paradijs van de vrije Bahama’s in de jaren ’60 verlaten, om groot te worden in een zuinige en bekrompen Zwitserland.

regisseur
Sonja Wyss
speeltijd
’93
Taal
Zwitsers, Duits
Ondertitels
Nederlands
Je zal maar geboren worden in het paradijs. In een gelukkig gezin met vier meisjes op de Bahama’s in de jaren ’60. Middenin de volle, vrije welvaart van the American way of life. Om daarna, ineens, met je moeder en zusjes te belanden in een koud en regelzuchtig Zwitserland. 

Het overkwam regisseur Sonja Wyss. In Farewell Paradise vertelt ze over het ruwe vertrek van haar familie uit het paradijs. De breuk gaat zo plotseling dat zij en haar zusjes bij gebrek aan een huis en geld verdeeld worden over pleeggezinnen. Wat is er gebeurd? Hoe zal elk van de zussen dit trauma verwerken?

Als in een spannende detective ontrafelt Farewell Paradise beetje bij beetje het levensverhaal van de familie. Ieder van de zussen blijkt een heel eigen versie van de gebeurtenissen te kennen en er dus ook heel verschillend mee om te gaan. Al delen ze dezelfde genen en geschiedenis, toch ervaren ze de relatie met hun ouders en met elkaar compleet verschillend. Sonja Wyss, bekend van haar prachtige speelfilm Winterstilte, vertelt het levensverhaal van haar familie op een schijnbaar eenvoudige, maar ingenieuze manier.