TV NL EN

QT8: The First Eight

Bekijk trailer
Regisseur
Tara Wood
Speeltijd
101′
Land
VS
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
In deze prikkelende documentaire reflecteren we op de eerste acht films van de invloedrijke regisseur Quentin Tarantino, wat niet alleen een reis door zijn eigen oeuvre is, maar een reis door de hele filmgeschiedenis die een rode draad in Tarantino’s werk blijkt te zijn.

Producent en regisseuse Tara Wood duikt in Taratino’s oeuvre om te ontdekken wat de essentie is van een filmmaker die zulke verschillende films heeft gemaakt. Vol bewondering vertellen vaste acteurs zoals Samuel L. Jackson, Jennifer Jason Lee en Christopher Waltz over Tarantino’s eigenzinnige werkwijze, de totstandkoming van beroemde scènes en de samenhang van zijn films.

Tarantino is een autodidact die op 15-jarige leeftijd school verliet en volkomen overtuigd was van zijn eigen artistieke kunnen. Zijn filmsets zijn ‘hard-working movie parties’ waar zijn wil wet is, maar waar hij ook een sfeer weet te creëren van gezamenlijke opwinding en ontdekking. Achter de camera schatert hij om zijn eigen vondsten en danst hij mee tijdens de beroemde dansscène in Pulp Fiction.