TV NL EN

Maghreb Film Festival: Argu

Bekijk trailer
3 films op 1 dag
Regisseur
Omar Belkacemi
Speeltijd
’97
Land
Algerije
Taal
Frans
Ondertitels
English

English below

Argu (droom in de Kabylische/Taqbaylit taal) vertelt het verhaal van Koukou, een 20-jarige man die in het hooggebergte van Kabylië in Algerije woont. Hij leeft een vrij en onafhankelijk bestaan. Maar zijn afwijkende uiterlijk en gedrag wordt niet geaccepteerd door de rest van het dorp. Het comité van ouderen besluit, samen met zijn vader, om hem in een psychiatrische inrichting te stoppen. Zijn broer Mahmoud gaat de strijd aan en probeert het dorp te overtuigen van zijn broers onschuld.

Met deze debuutfilm won de Algerijnse regisseur Omar Belkacemi de Prix de la Fédération Africaine des Critiques du Cinéma.


Argu (dream in Kabylian/Taqbaylit language) tells the story of Koukou, a twenty-year-old who lives a free and independent live in the high mountains of Kabylia, Algeria. But the rest of his village doesn’t accept his ‘strange’ lifestyle and appearance. The village elders, with the support of his father, decide to put him in a mental asylum. His brother Mahmhoud fights their decision and tries to convince the village of Koukou’s innocence.

With his first feature film, the Algerian director Omar Belkacemi won the Prix de la Fédération Africaine des Critiques du Cinéma.

Maghreb Film Festival

Tijdens het Maghreb Film Festival cureren de Nederlandse-Algerijnse broers Karim en Hakim Traïdia de beste films uit Algerije, Tunesië en Marokko. Het is sinds de oprichting in 2018 het eerste onafhankelijk filmfestival dat focust op de Maghreb. Dit jaar vertonen we een selectie aan films in De Balie. Drie bijzondere films over het leven van jonge mannen op zoek naar een toekomst in hun land.

Wil je alle films van het Maghreb Film Festival zien? Koop dan hier je combiticket!