TV NL EN

Maghreb Film Festival: Moez

Bekijk trailer
3 films op 1 dag
Regisseur
Mohamed Ali Nahdi
Speeltijd
’90
Land
Tunesië
Taal
Arabisch
Ondertitels
Engels

English below

Moez is een 25-jarige boef die met zijn moeder en zusje in een beruchte wijk van Tunis woont. Hij is teleurgesteld in het leven, gaat van de ene kleine misdaad naar de andere, totdat hij op een dag wordt gearresteerd. Op het politiebureau ontmoet hij Hassen, een radicale islamist uit Frankrijk, die van Moez een extremist begint te maken.

Mohamed Ali Nahdi’s eerste speelfilm is gebaseerd op belangrijke gebeurtenissen die sinds het uitbreken van de revolutie van 2011 het stormachtige en vaak gewelddadige nieuws hebben gemaakt van een postrevolutionair Tunesië, besmet door terroristische excessen.

Mohamed Ali Nahdi is een Tunesische acteur en regisseur. Na vele rollen in televisie en film reisde hij naar Parijs om film te studeren. Moez is zijn eerste speelfilm.


The Tunisian entry for the Oscars competition of 2022 film begins with cruelty and torture as the viewers meet the violent world of Moez, an angry, hard shell policeman in his thirties.

But the film also reveals the other side of Moez through his relation to the young boy who is bound to lose his sight soon. Moez makes it his mission to show him the beauty of the world for one last time. Together with Moez the film transitions seamlessly from brutal to magical.

Maghreb Film Festival 2023

Tijdens het Maghreb Film Festival cureren de Nederlandse-Algerijnse broers Karim en Hakim Traïdia de beste films uit Algerije, Tunesië en Marokko. Het is sinds de oprichting in 2018 het eerste onafhankelijk filmfestival dat focust op de Maghreb. Dit jaar vertonen we een selectie aan films in De Balie. Drie bijzondere films over het leven van jonge mannen op zoek naar een toekomst in hun land.

Wil je alle films van het Maghreb Film Festival zien? Koop dan hier je combiticket!