TV NL EN

Maghreb Film Festival: L’Esclave

3 films op 1 dag
Regisseur
Eljaouhary Abdelilah
Speeltijd
‘101
Land
Marokko
Taal
Arabisch
Ondertitels
Engels

English below

Brahim, een jonge man, verschijnt uit het niets in een Marokkaans dorp. Op het dorpsplein biedt hij zich aan als slaaf, op zoek naar een meester. De dorpelingen zijn geschokt, niet alleen door de absurditeit van deze daad, maar ook omdat slavernij officieel verboden is binnen de islam. Brahim volhardt in zijn zoektocht naar een meester. Door zijn verhaal leren we de levens en gedachten van de dorpsbewoners kennen.  

Een prachtige film met surrealistische plot die raakt aan de problemen van de Marokkaanse samenleving.

Met zijn absurde plot, bevraagt regisseur Abdelilah El Jaouhary, de rol van werk in de Maghreb, waar mensen vaak zwoegen als slaven om te overleven binnen het kapitalistische systeem.


A young man by the name of Brahim appears out of nowhere in a village in Morocco, where at the local café he proclaims that he wants to become a slave and is looking for a master. The villagers are shocked, but Brahim persists in his quest to find a master, and through his story we get to meet other inhabitants of the village.

Abdelilah El Jaouhary, the director of L’Esclave, uses this almost comical set-up to question the relation of common people to work, who in Maghreb more often than not end up “slaving away” to survive in the capitalistic system that sets the odds against them.

Maghreb Film Festival

Tijdens het Maghreb Film Festival cureren de Nederlandse-Algerijnse broers Karim en Hakim Traïdia de beste films uit Algerije, Tunesië en Marokko. Het is sinds de oprichting in 2018 het eerste onafhankelijk filmfestival dat focust op de Maghreb. Dit jaar vertonen we een selectie aan films in De Balie. Drie bijzondere films over het leven van jonge mannen op zoek naar een toekomst in hun land.

Wil je alle films van het Maghreb Film Festival zien? Koop dan hier je combiticket!