TV NL EN

Martin Luther King vs. The FBI

Bekijk trailer

Een verbijsterende film waarin archiefbeelden, Hollywoodfilms en het commentaar van historici en betrokkenen onthullen hoe de FBI Martin Luther King naar beneden hielp.

Regisseur
Sam Pollard
Speeltijd
106′
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels
Ondertitels
NL
Regisseur Sam Pollard toont in zijn documentaire Martin Luther King vs. The FBI hoe de vreedzame voorvechter van de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging Martin Luther King Jr, kort na zijn beroemde ‘I have a dream’ speech door de FBI werd aangemerkt als gevaar voor de toekomst van Amerika. 

Met behulp van vrijgegeven geheime staatsdocumenten en geïnspireerd op het werk van historicus en Pulitzerprijs winnaar David J. Garrow laat de documentaire zien hoe de FBI onder leiding van J. Edgar Hoover, een heksenjacht opende op King, waarbij hij constant in de gaten werd gehouden en lastiggevallen door de Amerikaanse regering.

Martin Luther King vs. The FBI is een verbijsterend relaas waarin aan de hand van archiefbeelden, scènes uit Hollywoodfilms en het commentaar van historici, publicisten en betrokkenen, wordt onthuld hoe de FBI het imago van King publiekelijk probeerde te schaden vanaf eind jaren 50 tot aan het moment dat hij werd vermoord in 1968.


De Balie programmamaker Tim Wagemakers in gesprek met Emmy Award winnende regisseur Sam Pollard en mensenrechtenadvocaat Domenica Ghidei Biidu. Voorafgaand aan de screening Martin Luther King vs. De FBI i.s.m. het John Adams Institute en Cherry Pickers.