TV NL EN

Vaccinema: La Grande Bellezza

Bekijk trailer

Je wekelijkse shot film & drinks in tijden van jeweetwel

Ticket incl. oester & cava
Land
Italië
Taal
Italiaans
subtitels
Nederlands
Jaar
2013
Duur
142
Deze zomer presenteren we elke vrijdagavond Vaccinema. Een film met bijpassende drank om je weekend in te luiden. Precies die wekelijkse antidote van liefde, ontroering, overwinning en troost die je nu nodig hebt. Deze week: het meesterwerk La Grande Bellezza op groot scherm onder het genot van champagne & oesters.

Zelfden werd een film in de geschiedenis zo goed ontvangen als La Grande Bellezza. Paolo Sorrentino’s zesde speelfilm zwiert en zweeft. Van het ene beeld naar het andere. Van harde techno naar Gorecki’s grijsgedraaide derde symfonie. Elegant. Glamoureus. La grande bellezza is een aanklacht én een liefdes­verklaring aan het adres van Italië.

Stralend middelpunt van de film is Jep Gambardella, zelfverklaard koning van de Romeinse high society en socialite extraordinaire, die net na de theatrale openingsscène zijn vijfenzestigste verjaardag viert. Aanbeden en benijd door mannen en vrouwen teert Gambardella na tientallen jaren nog steeds op de roem van zijn succesroman Het menselijk apparaat. Maar onder al die glamour is hij vastgelopen in z’n eigen ideeën en hang naar vermaak en verzuipt hij zich in de decadentie van de eeuwige stad, hand in hand met de rest van de feestende elites.

Haal je tickets hier!