TV NL EN

Aan de Landbouwtafel met Charles C. Mann

Programmamaker / moderator
In samenwerking met
Het landbouwakkoord ligt stil en over twee maanden stemt Nederland opnieuw haar volksvertegenwoordiging. Over de toekomst van landbouw en voedsel wordt hard gediscussieerd, maar een duidelijke visie ontbreekt. Charles C. Mann laat in zijn boek zien dat de mensen die zich met de toekomst van onze planeet bezighouden vaak tot twee elkaar fel bestrijdende groepen behoren – Tovenaars en Profeten. Kan Mann de Nederlandse landbouwdiscussie weer op weg helpen?

Tijdens De Landbouwtafel beantwoorden we met Charles, het publiek en de inzichten uit de denktank die Stop the Food Fight organiseerde de vraag: ‘Kunnen we samenwerken aan een gedeelde visie op de toekomst van voedsel, voedselproductie, landschap en natuur in Nederland?’

Over Charles C. Mann

Charles C. Mann is een Amerikaanse schrijver die onder andere schreef voor The Atlantic, The Washington Post, Science en The New York Times. Zijn nog altijd zeer invloedrijke boek De tovenaar en de profeet (2018) voorziet de discussie over duurzaamheid, natuurbescherming en voedsel van belangrijke historische context.

Over Stop the Food Fight

Stop the Food Fight werkt door middel van verschillende disciplines aan het nieuwe duurzame voedselverhaal. Geen feitendiscussie, maar een gesprek op waarde, waarbij het voorbij de hokjesgeest stapt.

Sprekers

Charles C. MannJournalist, schrijver
Franciska de VriesProfessor of Earth Surface Science, Universiteit van Amsterdam
Michaël WildeBionext
Roy MeijerNAJK
Lisa DoelandFilosoof
Eline VedderTweede Kamerlid CDA

Beeld in de header: Profeet & Tovenaar 2023 (DETAIL) – © Cornelis Bos