TV NL EN

Aan de Landbouwtafel met Charles C. Mann

Programmamaker / moderator
In samenwerking met
Het debat over voedsel en landbouw bereikt, in de aanloop naar de verkiezingen, een nieuw kruispunt. Men schreeuwt om een duidelijke visie op de toekomst van voedsel en landbouw. Maar de discussie loopt vaak vast tussen de opvattingen van twee radicaal andersdenkende typen. De ‘tovenaars’ en de ‘profeten’, zoals uiteengezet in het boek The Wizard and the Prophet (2019) van Charles C. Mann.

Tijdens De Landbouwtafel beantwoorden we met Charles, het publiek (en met behulp van inzichten uit de denktank die Stop the Food Fight in aanloop naar dit evenement organiseerde), de vraag: ‘Als de randvoorwaarden, economisch gezien, fatsoenlijk worden ingevuld. Kunnen we dan niet samenwerken aan een gedeelde visie over de toekomst van voedsel, voedselproductie, landschap en natuur in Nederland?’

Denktank van Stop the Food Fight reisde met professionals uit de hele voedselketen door Nederland en stelde deelnemers de vraag: Wat heb jij nodig om aan te sluiten bij een nieuw, duurzaam voedselverhaal?

Over Stop the Food Fight

Stop the Food Fight werkt door middel van verschillende disciplines aan het nieuwe duurzame voedselverhaal. Geen feitendiscussie, maar een gesprek op waarde, waarbij het voorbij de hokjesgeest stapt.

Over Charles C. Mann

Charles C. Mann is een Amerikaanse schrijver die onder andere schreef voor The Atlantic, The Washington Post, Science en The New York Times. Zijn nog altijd zeer invloedrijke boek De tovenaar en de profeet (2018) voorziet de discussie over duurzaamheid, natuurbescherming en voedsel van belangrijke historische context.

Sprekers

Charles C. MannJournalist, schrijver

Beeld in de header: Profeet & Tovenaar 2023 (DETAIL) – © Cornelis Bos