Landelijk verzet tegen het omroepbestel neemt toe. Het idee van lineaire televisie wordt niet losgelaten, terwijl het medialandschap razendsnel is veranderd. Ook klappen steeds meer makers uit de school over moeizame samenwerkingen met de omroepen, gebrek aan waardering en slechte arbeidsvoorwaarden. De vraag of Ongehoord Nederland uit het omroepbestel moet ligt op tafel bij Staatsecretaris Gunay Uslu. Wat betekent dit voor de toekomst van de NPO?
De NPO een onderzoek gestart naar zijn eigen werksfeer. De nieuwe NPO-top zegt te staan voor een open en veilige werkcultuur, maar is deze visie ook terug te zien in de praktijk?
In dit programma werpen we een kritische blik op het omroepbestel. Want wie maakt de tv-programma’s en voor wie? De publieke omroep is opgedeeld in verschillende omroepverenigingen, elk met hun eigen doelgroep en programma-aanbod, zoals KRO-NCRV, BNNVARA en Omroep Max. Daarnaast zijn er commerciële omroepen, zoals RTL Nederland en Talpa Network, die hun inkomsten uit reclame halen en zo hun programma’s financieren. In dit programma gaan de makers, omroepen en de NPO, met- en over elkaar in gesprek.
Sprekers
Ook in De Balie:
RED-Team Onderwijs en het Nederlands Mathematisch Instituut stellen dat het onderwijs zich meer moet focussen op het aanbrengen van basiskennis en basisvaardigheden.
How should we look back on the way we dealt with COVID-19? And how can societies prepare themselves for new viruses to come?
How can the future of Europe be imagined? What are threats to European democracy, and what should we pay attention to? We asked five writers to envision a European future.