TV NL EN

Beri Shalmashi

Plein Publiek – een serie diepte-interviews

Programmamaker & interviewer
De nieuwste expositie van Beri Shalmashi, The Fire In Their Eyes, volgt de diepe wortels van jin, jiyan, azadî (vrouw, leven, vrijheid), de leus die zich als een draaikolk door het Midden-Oosten beweegt. In veel van het werk van Shalmashi staat de filosofie van jin, jiyan, azadî centraal. Hoe maak je kunst vanuit deze filosofie?

Beri Shalmashi is geboren uit Koerdische ouders die in de jaren tachtig Iran ontvluchtten, ze groeide op in Nederland. Shalmashi won diverse prijzen, waaronder de Zilveren Camera voor Storytelling – met Big Village. Ook is ze bekend door het duiden van de protesten tegen het Iraanse regime in 2022 in verschillende Nederlandse media.


Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken.

We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Sprekers