TV NL EN

Bregje Hofstede

Plein Publiek – een serie diepte-interviews

Programmamaker & interviewer
Schrijver en activist Bregje Hofstede schreef een autofictie roman over bevallingspijn, seks en een ayahuascatrip. Hofstede onderzoekt in Oersoep het verlangen naar zelfverlies in een onttoverde tijd. Hoe is iets lichamelijks als een bevalling, dan wel een ayuhuascatrip, te vatten in taal? En hoe verhoudt Hofstede zich tot het schrijven van autofictie en persoonlijke non-fictie?

Bregje Hofstede (1988) is een veelzijdige en veelgeprezen schrijver en activist. Ze is actief binnen XR en is medeoprichter van feministische actiegroep De Bovengrondse en Stichting Nationaal Heksenmonument.


Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken.

We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Meer over Bregje Hofstede

Hofstede debuteerde in 2014 met de roman De hemel boven Parijs, die werd genomineerd voor o.a. de Libris Literatuur Prijs, de Anton Wachterprijs en de Gouden Boekenuil. Haar tweede roman Drift (2018), ‘vlijmscherp’ (Volkskrant) en ‘genadeloos’ (Trouw), haalde de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019.
Daarnaast publiceerde ze de essaybundel De herontdekking van het lichaam: over de burn-out (2016) en het non-fictieboek Slaap vatten: hoe een slapeloze de nacht terugwon (2020), evenals het wandelverhaal Bergje (2021) en de pornografische novelle December (2022).

Sprekers

Bregje HofstedeSchrijver en activist