TV NL EN

Gwen van der Zwan

Plein Publiek – een serie diepte-interviews

Programmamaker & interviewer
Tijdens de corona pandemie duikt journalist en schrijver Gwen van der Zwan in de wereld van streaming platform Twitch. Wat begint als een journalistieke zoektocht naar de rol van vrouwen in een door mannen gedomineerde online wereld, mondt uit in een persoonlijk drama en is terug te zien in de prijswinnende documentaire Amstergwen (2023).

Gwen van der Zwan zwicht langzaam voor de grote aantallen kijkers, likes en donaties die haar online alter ego Amstergwen ontvangt. De journalist raakt de controle over haar online persoonlijkheid kwijt en brengt offers in ruil voor de bewondering van haar mannelijke kijkers die ze nooit voor mogelijk hield.

Tijdens Plein Publiek wordt Van der Zwan geïnterviewd over haar makerschap. Wat doe je als de grens tussen je werk en je privéleven dreigt te verdwijnen?


Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken.

We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Sprekers

Gwen van der ZwanJournalist en schrijver