TV NL EN

De Nieuwe Tijd: Ruimte voor natuur

Programmamaker
Tim Wagemakers
Programmamaker
Sophie Rutenfrans
We willen ontsnappen uit onze huizen en het binnen-zitten, en zijn op zoek naar afleiding en ruimte. We horen weer vogels, door het gebrek aan overvliegende vliegtuigen, en omdat ook het verkeer op de grond minder is, is de lucht die we inademen schoner.  Ook stromen er berichten binnen van natuur die de kans krijgt om zich te herstellen door het gebrek menselijke inmenging. Onder leiding van Humberto Tan en Tim Wagemakers spreken we met Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten, over de staat van de natuur op dit moment.

Welke invloed heeft corona op alle natuurgebieden in ons land? En hoe beschermen we dat kleine beetje natuur dat we nog hebben?

In tijden van corona lijken we de natuur meer te waarderen dan ooit. Natuurmonumenten maakt zich al decennia sterk voor het behoud van de natuur die we hebben, en het stimuleren van nieuwe natuur.

De Nieuwe Tijd

Door de coronacrisis worden de kwetsbaarheden van de oude wereld zichtbaar: hoewel er veel goed ging, zie je juist in crisistijd waar we te weinig aandacht aan hebben besteed. De Balie en de Nationale Postcode Loterij gaan daarom op zoek gaan naar nieuw perspectief. Onder leiding van Humberto Tan en een programmamaker van De Balie lichten we mensen en organisaties uit die de nieuwe tijd vormgeven.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de:

Sprekers

Close-up van Humberto Tan tijdens De Nieuwe Tijd in Studio De Balie, Grote Zaal
Humberto TanPresentator
Marc van den Tweel Algemeen directeur Natuurmonumenten
Yoeri AlbrechtModerator

Je kunt nu een Kijk- & Luisterbijdrage doen