TV NL EN

De Open Samenleving: Jaron Harambam

Coronagesprek met Jaron Harambam

Interview Door
De samenleving zit op dit moment nog dicht, en juist daarom kijken wij vooruit. Hoe gaan we straks weer open? Vanuit een lege salon praten De Balie-programmamakers met bijzondere gasten over de vergaande consequenties van de coronacrisis en hoe de wereld erna eruit ziet.

Dit keer gaat programmamaker Rokhaya Seck in gesprek met socioloog Jaron Harambam over hoe complottheorieën zich hebben ontwikkeld tijdens de coronacrisis en hoeveel ruimte er zou moeten zijn voor kritische geluiden. 

Jaron Harambam is als interdisciplinair socioloog werkzaam aan het Instituut voor Media Studies van de KU Leuven en doet onderzoek naar complottheorieën, aanbevelingsalgoritmes en (social) media. Zijn proefschrift is gebaseerd op etnografisch onderzoek in het Nederlandse complotdenkersmilieu en verschaft een inlevend sociologisch perspectief van een gemarginaliseerde subcultuur.

Sprekers

Jaron HarambamSocioloog

Livestream

Onze programma’s zijn overal gratis live mee te kijken. De livestream verschijnt circa 5 minuten voor de start van het programma op deze programmapagina. Waardeer je de (online) programmering van De Balie en wil je een bijdrage doen?