TV NL EN

De Republiek

zoals elke eerste maandag van de maand is er republiek vanuit theater ‘de balie’, dat vanwege het corona-virus nu echter gesloten is.

aanstaande maandag 1 juni is er wegens succes voor de tweede keer een live stream van de republiek vanuit de balie.

de lijst van te verwachten ‘performances.’ patti smith en william burroughs. martin reints met drie nieuwe gedichten. gertrud stein die een lezing houdt. poëzie van slauerhoff. uit ‘guenther anders und bert brecht: ‘gespraeche underinnerungen.’ fragment uit hanny michaelis: ‘de wereld waar ik buiten sta’ over het ontstaan van de club van rome uit de ‘aarde serie’ uit anna achmatova, ‘gedichten en herinneringen’. en van stephen fry ‘een jongensleven’. uitrosewitcz, ‘de rest is zwijgen. uit ’giovanni’s kamer’ van james baldwin. uit ‘ajournal of the plague year’ van daniel defoe met daarop aansluitend een stukje uit het dagboek van samuel pepys. drie korte-verhalen van franz kafka. Een bladzijde uit huguenau of de zakelijkheid van hermann broch. citaten uit een japans kyogenscript. korte anekdotes van nabokov. fragment uit een befaamde lezing van jerzygrotowski. twee gedichten van mark strand. een fantasie van laurence sterne. uit een interview met michel houellebecq.

De Republiek

uit een groot en intens verlangen met andere gezelschappen en individuele kunstenaars samen te werken werd in 1993 ‘de eerste republiek’ opgericht. een artistieke vrijplaats met korte termijn programmering. kunstenaars en publiek treffen elkaar elke eerste maandagavond van de maand voor een agenda waarin poëzie, literaire fragmenten nieuwe stukken, brandende kwesties, toneelgeschiedenissen, interviews. deze keer vanaf 12 uur live vanuit de balie online. iedereen is welkom.  

Het is de laatste Republiek van het seizoen. Op maandag 7 september zijn we er weer om 20:30 uur in de Salon.

De voorstelling wordt om 12:00 uur uitgezonden op www.debalie.nl en op Facebook.