TV NL EN

De stem spreekt

Programmamaker

De Stem, de nieuwste roman van Jessica Durlacher, opent in New York op de dag dat de Twin Towers werden vernietigd. Het verhaal over een Joods-Nederlands gezin dat deze ramp overleefde speelt zich af tegen de achtergrond van de grote gebeurtenissen aan het begin van dit millennium. We praten tijdens het programma over die veranderende tijd, de invloed van gebeurtenissen als 9/11, de moorden van Pim Fortuyn en Theo van Gogh en de angst die deze nieuwe gevaarlijke wereld met zich meebracht.

Welke sporen heeft deze periode van twintig jaar geleden nagelaten in het Nederland van nu? Welke invloed heeft zij gehad op de sprekers? Welke verantwoordelijkheid voor veiligheid voelen zij? We praten erover met Femke Halsema, Asis Aynan, Lale Gül en Jessica Durlacher. Daarnaast gaan we in gesprek over de rol van de auteur in het duiden van de tijd, het reconstrueren van de geschiedenis en grote maatschappelijke thema’s, en schrijven over het persoonlijke. 

Dit programma is toegankelijk voor publiek. Je kan hier een kaartje kopen. Wil je liever vanuit huis meekijken? De gratis livestream verschijnt circa vijf minuten voor aanvang van het programma op deze pagina.

Sprekers

Jessica DurlacherSchrijver
Lale GülSchrijver
Asis AynanSchrijver
Femke HalsemaBurgemeester van Amsterdam en publicist