TV NL EN

The Story of Nina Simone

“Don’t let me be misunderstood”

Programmamaker De Balie
Merlijn Geurts
programmamaker
in samenwerking met
Jazz Orchestra of the Concertgebouw
In The Story of Nina Simone brengt singer-songwriter Sabrina Starke samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een ode aan de legendarische artiest Nina Simone. In aanloop naar de concerten brengen we in twee programma’s in De Balie met sprekers en artiesten haar kunstenaarschap, activisme en invloed tot leven.

An artist’s duty is to reflect the times he lives in

Nina Simone

Aan de hand van de muzikale ontwikkeling van Nina Simone – van klassiek pianist, tot jazz zangeres tot stem van de Civil Rights Movement – gaan we in gesprek over het belang en de impact van de muziek van Nina Simone. Op welke manier was haar kunstenaarschap vervlochten met haar activisme? Hoe controversieel was haar boodschap destijds? Wat is de betekenis van haar werk vandaag de dag?

Sabrina Starke x Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Nina Simone is een grote inspiratiebron voor singer-songwriter Sabrina Starke die meerdere Edisons won voor haar muziek. Samen met het 17-koppig Jazz Orchestra of the Concertgebouw zoekt ze in The Life of Nina Simone de rafelranden op in het maatschappelijke en zeer persoonlijke oeuvre van Nina Simone. The Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers toeren ze over de hele wereld met grote (inter)nationale solisten. Voor de volledige speellijst zie www.jazzorchestra.nl  


Sprekers

Sabrina StarkeSinger-songwriter
Francio GuadeloupeSociaal en cultureel antropoloog
Maarten van HinteArtistiek directeur RIGHTABOUTNOW INC. & HvA docent
Juan MartinezArtistiek manager Jazz Orchestra of the Concertgebouw & jazz docent Conservatorium Amsterdam
Roziena SalihuSchrijver en spoken word artiest