TV NL EN

Een jaar na Laura H.

Een jaar na het verschijnen van het boek Laura H. van Thomas Rueb blikken we terug en kijken vooruit. Wat heeft Laura H. in gang gezet in het debat rond terugkerende Syriegangers? Met o.a. Brenda Stoter Boscolo en Celal Altuntas maar ook een bijdrage van Laura zelf.

Programammaker en moderator
In samenwerking met

Een jaar na het verschijnen van het boek Laura H. van Thomas Rueb blikken we terug en kijken vooruit. Een avond waarin betrokkenen en experts ingaan op de actuele situatie in Syrië, de slachtoffers in de regio, politieke lessen die geleerd moeten worden en het beleid en de verantwoordelijkheid van Nederland rond terugkeerders. Met onder meer een bijdrage van Laura H. zelf.

Met journalist Brenda Stoter Boscolo en schrijver Celal Altuntas gaan we in op de Koerdische en Yezidische slachtoffers in de regio en de meest actuele situatie. Schrijver Thomas Rueb vertelt wat het boek Laura H. allemaal in gang heeft gezet. Annebregt Dijkman is adviseur radicalisering en vertelt wat extremisme en het proces van radicalisering vraagt van professionals als de wijkagent en de overheid.

Jade Olieberg speelt Laura in het toneelstuk dat gemaakt wordt n.a.v. het boek en leest een klein fragment voor, regisseur Marcus Azzini vertelt waarom hij het toneelstuk maakt. Laura H. zelf komt ook aan het woord.

Yola Wanders, directeur veiligheid PI Vught heeft zich helaas moeten terugtrekken. ““Op het moment dat ik mijn medewerking heb toegezegd was er nog geen uitspraak in het kort geding die 23 vrouwelijke Syriëgangers hebben aangespannen. Het Kabinet is nu tegen de uitspraak in hoger beroep.  Mijn standpunt is dat eerst de politiek aan het woord moet zijn en daarna de uitvoering. De timing is niet goed, het levert dilemma’s op”.”

 

 

Houd de site in de gaten voor de verdere sprekers!

Speakers

Thomas RuebSchrijver Laura H.
Laura H.Zoetermeerse Syriëganger
Brenda Stoter BoscoloJournalist, schreef het boek ‘Het vergeten volk’ over de genocide op de Yezidi’s
Celal AltuntasSchrijver o.a. ‘Regen zonder Modder’
Annebregt DijkmanAdviseur en onderzoeker Radicalisering, Sherazade Advies
Yola Wandersdirecteur veiligheid PI Vught

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer een programma! Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Balie

Inschrijven