TV NL EN

Feminist (m/v/x) zoekt partij

ELLE & De Balie: met o.a. Dilan Yesilgöz, Attje Kuiken, Jannet Vaessen en Kaouthar Darmoni

in samenwerking met
ELLE
Programmamaker
Moderator
Ianthe Mosselman
Van bestrijding van de loonkloof tot kinderopvang, van klimaat tot racisme: wat zijn relevante overwegingen voor jou als je beslist op welke partij je gaat stemmen 17 maart en je vindt gelijkheid tussen mannen en vrouwen belangrijk?

Tweede Kamerleden Attje Kuiken (PvdA) en Dilan Yesilgöz (VVD) gaan in debat over de vraag welke rol moet de overheid hebben in het bevorderen van gelijkheid op de werkvloer. Of kan beleid rondom bijvoorbeeld kinderopvang en het bestrijden van de loonkloof toch beter over worden gelaten aan bedrijven zelf?

Van de belangrijkste verkiezingsthema’s zoeken we uit wat inhoudelijk relevant is om in overweging te nemen als je gaat stemmen en je vindt gelijkheid tussen mannen en vrouwen belangrijk. Waar moet je nou echt op letten als je een partij kiest? Wat betekenen de plannen van de partijen voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen in de aankomende jaren? We zoeken het uit met o.a. Jannet Vaessen en Kaouthar Darmoni.

Sophie Straat is zangeres een zingt smartlappen met een boodschap. Haar levensliederen zijn hedendaagse aanklachten tegen woningnood, seksisme en racisme, maar moedigen ook jongeren zich tot de stembus te bewegen.

Sprekers

Dilan YesilgözTweede Kamerlid VVD
Attje KuikenTweede Kamerlid PvdA
Jannet VaessenHistoricus en Directeur WomenInc.
Kaouthar DarmoniDirecteur Atria
Sophie StraatZangeres