TV NL EN

Filmische Intimiteit: Mag ik je Aanraken?

programmamaker

Dit programma bestaat uit twee delen. Op vrijdag 6 oktober (17:30) wordt eerst de film Mag ik je Aanraken? van Tamar van den Dop vertoond. Waarna we vervolgens om 20:15 in gesprek gaan over het onderwerp.

Een nieuwe generatie acteurs groeit op met de aanwezigheid van een intimiteitscoördinator op filmsets. Vergelijkbaar met een stuntcoördinator die vechtscènes choreografeert, choreografeert een intimiteitscoördinator intieme scènes. In de nieuwe documentaire van Tamar van den Dop, Mag ik je aanraken?, vertellen oude en nieuwe generatie acteurs over hun ervaringen op filmsets. Hoe is het voor hen om seksscènes te spelen?

Tijdens dit programma wordt de invloed van intimiteitscoördinatoren op de filmindustrie besproken met Tamar van den Dop. Evenals de verbeelding van intimiteit in films door de jaren heen. Hoe is deze tot stand gekomen? Wat is er veranderd? Wat merkt de kijker hiervan?

Over de documentaire

Tamar van den Dop onderzoekt samen met acteurs hoe de verbeelding van intimiteit in films de afgelopen decennia tot stand kwam. Wat ging er mis, wanneer ging het goed en hoe kijken we met de kennis van nu hierop terug? Een jonge generatie groeit op met de aanwezigheid van een intimiteitscoördinator op de set. Maar wat doet dat met een oudere generatie? Wat draagt nu bij tot betere, mooiere en spannende scenes?

Sprekers

Tamar van den DopRegisseur, acteur en scenarioschrijver (Beeld: Amrita Panday Photography)
Martin KoolhovenRegisseur (Beeld: Dik Nicolai)
Hanna van VlietActrice van o.a. ANNE+ (Beeld: Romy Treebusch)
Waldemar TorenstraActeurBeeld: Eugenie Mulier
Markoesa HamerIntimiteitscoördinator en acteurBeeld: Roeltje v/d Sande Bakhyzen