TV NL EN

Grensoverschrijdend gedrag in de danswereld

Programmamaker
Moderator
Katarina Schul
In mei verscheen het onderzoeksrapport naar grensoverschrijdend gedrag in de danswereld. Kim Koumans, latindanseres, fungeerde als klokkenluider. Uit het onderzoek, in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, blijkt onder meer dat vier op de tien dansers te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag. Tot op heden zijn er nog geen excuses aangeboden – niet door de danswereld of door het Ministerie. Waarom blijft het zo stil?

Het rapport, Schaduwdansen, werd gepresenteerd door Marjan Olfers en Anton van Wijk van onderzoeksbureau Verinorm. Eerder onderzochten ze grensoverschrijdend gedrag in de turnwereld, n.a.v. een artikel van onderzoeksjournalist Marco Knippen.

Schaduwdansen & Dansen voor je leven

In april verscheen de driedelige serie documentaireserie Dansen voor je leven, van BNNVARA. Het verhaal van Koumans is de rode draad in de documentaire. Eind 2020 klopte ze aan bij journalist Marco Knippen, die een tegel won voor zijn verhalen over de misstanden in de turnwereld. Sindsdien is Koumans het aanspreekpunt voor zowel onderzoekers als slachtoffers.

Sprekers

Kim KoumansDanseres
DidiDanseres
Marie-José van HoofKinder- en jeugdpsychiater en psychotraumatherapeute
Marco KnippenVoormalig onderzoeksjournalist
Jeanet van der Laanlid Tweede Kamer D66
Marjan OlfersHoogleraar sport en recht VU
Lucia MarthasDirecteur Lucia Marthas Institute for Performing Arts.
Eerder maakten we een programma over grensoverschrijdend gedrag in de turnwereld, tevens met Marco Knippen.

Altijd als eerste op de hoogte van onze programmering, De Balie podcasts, Tv fragmenten en de nodige verdieping.