TV NL EN

Het Grote Schrijversinterview: Saskia de Coster

Tijdens deze avond interviewt programmamaker Ianthe Mosselman Saskia de Coster over haar oeuvre aan de hand van fragmenten uit haar werk.

Programmamaker en interviewer
Het bijzondere oeuvre van Saskia de Coster is zowel veelzijdig in stijl, als in thematiek en vorm. Tijdens deze avond interviewt programmamaker Ianthe Mosselman De Coster over haar oeuvre aan de hand van fragmenten uit haar werk. We praten over haar verhalen, over hoe haar werk ontstaat en wat haar inspireert.

Saskia de Coster is een Vlaams schrijver. Na haar debuut, de novelle Vrije Val (2002), verscheen onder meer Jeuk (2004) en Dit is van mij (2009). Wij en Ik (2013) werd met veel lof onthaald en won onder meer de Interuniversitaire Literaire Prijs en de Opzij Literatuurprijs. De Coster legde zich niet alleen toe op het metier van roman schrijven, maar werkte vaak samen met andere kunstdisciplines zoals film. Haar laatste roman, het semi-autobiografische Nachtouders (2019), gaat over het niet-biologisch moederschap en de twijfels en angsten voor het moeder-zijn. Ze is met deze roman genomineerd voor de short list van de Libris Literatuurprijs.

Sprekers

Saskia de Coster Schrijver
Het Grote Schrijversinterview

In deze serie interviewt programmamaker Ianthe Mosselman grote schrijvers over hun werk. Schrijvers die zij inspirerend vindt en die een imposant oeuvre hebben opgebouwd. Aan de hand van fragmenten wordt het publiek meegenomen door hun romans, verhalen en essays. In dit eerste seizoen worden schrijvers Astrid H. Roemer (8 juli), Saskia de Coster (26 augustus), Vonne van der Meer (27 september) en Charlotte Mutsaers (29 oktober), geïnterviewd.