TV NL EN

Het kantelt…

In het voetspoor van Paul Kuypers speuren naar fundamentele veranderingen

Moderator
Kees Vendrik
Georganiseerd door
Familie en vrienden van Paul Kuypers
Paul Kuypers, onze oud-directeur, is  9 december 2022 overleden op 93-jarige leeftijd. Kuypers schreef talloze artikelen, boeken en brieven over politiek, bestuur, bureaucratie, landbouw, kunst en nog veel meer. Paul groef verder, waar velen halt hielden. Veel ontwikkelingen die Paul beschreef zijn actueler dan ooit. Het bestuurlijk onvermogen, de in zichzelf gekeerde bureaucratie, de crisis in de landbouw.

Het kantelt overal, alleen is het nog de vraag welke kant op. Daarom geven onze sprekers actuele antwoorden op vragen die Paul stelde.

Onder leiding van moderator Kees Vendrik zal Herman Tjeenk Willink spreken over de staat van het bestuur met reactie van Floor Milikowski. Vervolgens spreekt Jan Hartholt over de lessen uit de Cultuur van Overleven en Thomas Oudman laat zien hoe een nieuw landbouwbeleid eruit kan zien. Marleen Stikker spreekt over gedistribueerde macht en Arash Aazami zal hierop inhaken. Tussen de gesprekken door zal Jan Joris Lamers (Maatschappeij Discordia) 2 theatrale teksten voordragen. 

Sprekers

Herman Tjeenk WillinkVoormalig politicus en auteur van Het tij tegen: de democratische rechtsorde als fundament
Floor MilikowskiJournalist en sociaal geograaf. Ze is auteur van het boek Wij zijn de stad: De Buitenwijk als kloppend hart.
Jan HartholtVoormalig directeur Kasteel Groeneveld
Thomas OudmanBioloog, werkzaam als correspondent Voedsel bij de Correspondent en auteur van Uit de shit
Marleen StikkerAuteur van Het internet is stuk, maar we kunnen het repareren
Arash AazamiOndernemer en futurist