TV NL EN

Het nieuwe economiedebat

Programmamaker
Programmamaker
In samenwerking met
In samenwerking met

Altijd als eerste op de hoogte van onze programmering, De Balie podcasts, Tv fragmenten en de nodige verdieping met de nieuwsbrief.

Hoge inflatie, krapte op de arbeidsmarkt, toenemende ongelijkheid en klimaatambities met een prijskaartje. De komende tijd moeten we fundamentele keuzes maken als we op de lange termijn een economie willen die werkt voor iedereen. Wat voor concrete oplossingen draagt een nieuwe generatie Kamerleden aan? Hoe zou de economie van de toekomst eruit moeten zien?

Zetten we in op economische groei of is degrowth de toekomst? Dient Nederland de leiding te nemen in de transitie naar een duurzame economie, ook als dit ten koste gaat van onze internationale concurrentiepositie? En wat zou de rol van het bedrijfsleven moeten zijn in het bestendigen van de bestaanszekerheid?

Tijdens Het nieuwe economiedebat gaan kandidaat-Kamerleden over deze onderwerpen én meer in debat. Een ondernemerspanel bestaande uit Suzanne van Straaten (Sprinkl), Jari Hazelebach (Speaksee) en Jack Stuifbergen (Breedweer) reageren aan het eind van elk debat.

Moderator: Tim Wagemakers.

Dit debat is een samenwerking tussen De Balie, Social Enterprise NL en FNO Zorg voor kansen.

Deelnemers

Mona KeijzerBBB
Silvio ErkensVVD
Joost SnellerD66
Suzanne KrögerGroenLinks-PvdA
Eddy van HijumNSC
Jimmy DijkSP