TV NL EN

Hoe voorkomen we een tweede Moria?

Programmamaker
Programmamaker
In samenwerking met
Artsen zonder Grenzen
mede mogelijk gemaakt door
vfonds
taal
Nederlands/Engels
Nadat het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos vorige maand volledig afbrandde, stampte Griekenland direct tijdelijke noodopvang uit de grond. Maar dit is geen structurele oplossing voor de opvang en verdeling van vluchtelingen. Met politici, experts en hulpverleners bespreken we het Europese asielbeleid en uitdagingen voor de toekomst. Hoe voorkomen we een tweede kamp Moria? En wat is er nodig om een effectief en humaan Europees asielsysteem op te zetten?

De Europese Unie presenteerde eind september een nieuw migratiepact dat moet zorgen voor een eerlijke verdeling van migranten tussen de lidstaten en tegelijkertijd zekerheid moet bieden aan individuele asielaanvragers. Ondertussen ontstaan er nieuwe tentenkampen op Lesbos en staan hulpverleners voor het dilemma of ze vluchtelingen in nood moeten helpen of weigeren te mee te werken uit protest tegen de onmenselijke omstandigheden. 

Sprekers worden binnenkort bekend gemaakt

Let op: voor dit programma is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Uitverkocht? Je kunt gratis live meekijken via deze pagina – ca. 5 minuten voor aanvang verschijnt de livestream. Wil je graag een Kijk- en Luisterbijdrage doen? Dat kan nu eenvoudig via iDeal!

Het programma is ook live te volgen via de stream op:
• www.debalie.nl/livestream
• Facebook