TV NL EN

Mokumse Mores – Ombudsman ontmoet opvolger

programmamaker & moderator
Tim Wagemakers
De tijd is aangebroken om het stokje over te dragen. Vandaag ontmoet ombudsman Arre Zuurmond zijn opvolger in Amsterdam, Munish Ramlal. Hoe zorgen we voor een gemeente die het wel en wee van haar burgers in de smiezen houdt én de juiste acties onderneemt? En waar moet de stad de komende jaren écht mee aan de slag om leefbaar te blijven? Een avond waarin we de grote thema’s van het komende jaar op de agenda zetten.

De afgelopen jaren dompelde Ombudsman Arre Zuurmond zich onder in verschillende Amsterdamse gemeenschappen om te kijken wat er speelde. Hij woonde een aantal maanden op de Wallen, deed geluidsmetingen in het gebied rond Leidseplein, parkeerde een caravan bij sociale werkplaatsen om met werknemers te praten en kwam op voor ongedocumenteerden.

Munish Ramlal heeft in het verleden rechten gestudeerd en is aan de Erasmus School of Law gepromoveerd in de rechtssociologie. Op dit moment is hij hoofd systeemtoezicht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Eerder was hij adviseur van de Nationale Ombudsman. Ramlal is nog woonachtig in Rotterdam.

Viroen Soebedar zorgt als mantelzorger al jaren voor zijn moeder en vertelt ons hoe de overheid hem zou kunnen helpen. Stella de Swart weet alles over hoe je in armoede tussen regelingen kan vallen van de gemeente. En we praten met stadsdeelvoorzitters Dehlia Timman (Centrum) en Tanja Jadnanansing (Zuidoost): wat kunnen zij concreet doen met de lessen van de afzwaaiend Ombudsman?

Voor deze avond kan je een ticket reserveren op meerdere manieren. Je kan een kaartje voor jezelf kopen, je kan een kaartje doneren aan iemand die minder budget heeft of je kan een gratis ticket reserveren als je zelf minder budget hebt.

Sprekers

Arre ZuurmondVoormalig Ombudsman Amsterdam
Munish RamlalNieuwe Ombudsman Amsterdam
Dehlia TimmanStadsdeelvoorzitter Centrum
Tanja JadnanansingStadsdeelvoorzitter Zuidoost
Viroen SoebedarMantelzorger
Stella de SwartSchrijver