TV NL EN

Nationaal Gesprek over Vrijheid met burgemeester Halsema

Samen met studenten van MBO College Westpoort/Noord

Gespreksleider

Wat is vrijheid voor jou, wat betekent dit voor de vrijheid van anderen, en hoe draag jij bij aan vrijheid?

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, gaat in gesprek met MBO-studenten. Over de waarde van vrijheid en democratie. Normaal gesproken gebeurt dat op de scholen zelf, maar door de coronacrisis is dit niet mogelijk. Daarom spreekt de burgemeester met de studenten via een digitale verbinding vanuit de studio van De Balie. Een aantal studenten zullen in de studio aanwezig zijn.

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de Koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat is vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen? Nationaal Gesprek over Vrijheid is een gesprek tussen twee generaties over wat vrijheid en grondrechten in de praktijk betekenen en wat je zelf aan de vrijheid kan bijdragen.

De gesprekkenreeks is door de coronacrisis grotendeels verplaatst naar het najaar. Kijk op de pagina van Nationaal Gesprek over Vrijheid voor de nieuwste ontwikkelingen en de meest actuele data.

Burgemeester Aboutaleb ging in mei ook al digitaal in gesprek over vrijheid met MBO-studenten van het Albeda Rotterdam, vanuit de collegezaal van het Stadhuis Rotterdam. De opname is hier terug te zien.

Sprekers

Femke HalsemaBurgemeester van Amsterdam
Rokhaya SeckProgrammamaker De Balie
Studenten van ROC van Amsterdam