TV NL EN

Onder professoren: de toekomst van migratie

Programmamaker
moderator
Het barst van de politieke oneliners als het gaat over migratie: van grenscontroles, instroombeperkingen tot opvang in de regio. Migratie is een onderwerp dat als geen ander de politiek en het stemgedrag van burgers in zijn greep houdt. Maar wie weet er het fijne van? Juist, professoren. Hein de Haas en Paul Scheffer ontleden de uitdagingen en nonsens over migratie. Want, waarom is het zo moeilijk om een degelijk migratiebeleid voor elkaar te krijgen?

Wat is er waar van de politieke oneliners? En wat moet er écht (niet) gebeuren, willen we migratie in goede banen leiden? Het nieuwe – nog te vormen – kabinet heeft de beperking van migratie hoog op de agenda staan. Een prioriteit die niet alleen doorslaggevend was voor hun verkiezingsoverwinning, maar ook bijdroeg aan de val van het vorige kabinet.

Waarom is migratie zo belangrijk; hoe zou het beleid eruit moeten zien? Er wordt veel geregeld in Brussel, maar wat gaat Nederland oppakken? Wat hebben we nodig? Buiten vervoerbussen, bedden en brood…

Sprekers

Paul SchefferHoogleraar
Hein de HaasSocioloog

Altijd als eerste op de hoogte van onze programmering