TV NL EN

Online sexting, exposing en de gevolgen

Amsterdamse jongeren uit het zicht

in samenwerking met
AT5

Praat mee en stel je vraag via de Slido App. Inlogcode: #862019

Er is toenemende zorg vanuit experts, instanties en de gemeente over jongeren in Amsterdam die uit het zicht raken en in uitbuitingssituaties terecht komen. Problemen rondom seksuele uitbuiting lijken te groeien. Hoe ziet de weg van onschuldig online seksueel gedrag tot ongewenste seks eruit?

Door sociale media is uitbuiting met beeldmateriaal naar minder zichtbare plekken verplaatst en neemt het toe. Hoe komt het dat de stad voor sommige jongeren onveilig is ? We gaan in gesprek met experts die zich dagelijks inzetten om dit probleem aan te pakken.

Heb je een tip, verhaal of idee over dit onderwerp? Deel dit vooral met ons via: livejournalism@debalie.nl.

*exposing: Het breed delen van seksueel getint beeldmateriaal, vaak gecombineerd met persoonsgegevens, via social media met als doel de reputatie van de afgebeelde persoon te beschadigen in haar sociale omgeving.
shaming: Het delen van seksueel getint beeldmateriaal met derden via social media zonder toestemming van de afgebeelde persoon, met als doel iemand negatief af te schilderen
sextortion: Het gebruiken van seksueel getint beeldmateriaal, dat vaak onder valse voorwendselen is verkregen, als chantagemiddel.
grooming: Het online benaderen en verleiden met seksueel getinte contacten als doel.

Lees hier meer over The Phoenix Sisters: ‘We ontvangen ongeveer 7 berichten per dag uit heel Nederland over seksueel overschrijdend gedrag.’

Lees hier meer over het onderzoek van live journalism

Sprekers

Tofik DibiInitiatiefnemer ‘Stop Shaming’ campagne
Myrna CleefLevvel, Qpido en PinQ, specialist voor jeugd en gezin
Sara DekkerThe Phoenix Sisters, voorlichting en verwerking seksueel geweld
Hajar AkrariThe Phoenix Sisters, voorlichting en verwerking seksueel geweld
Toa MaesLive tekenaar

Livestream

Kijk dit programma gratis mee via deze pagina – ca. 5 minuten voor aanvang verschijnt de stream. Onze (online) programmering steunen? Doe een Kijk- en Luisterbijdrage via iDeal! Dit programma is ook te zien via AT5.