TV NL EN

Onze man in Egypte: Laurens Westhoff

In samenwerking met
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Programmamaker
Egypte: een van de oudste beschavingen ter wereld. Het land van de piramides en de Nijl, het land van de mummies en farao’s. Maar ook het land dat 30 jaar geleid werd door Mubarak, dat sinds 2011 verschillende revoluties heeft doorgemaakt – het land van liederen en protesten op het Tahrirplein. Het land met de grootste populatie van geheel Afrika en het Midden-Oosten.

Met de Nederlandse ambassadeur in Caïro, Laurens Westhoff en United Nations Resident Coordinator in Egypte Richard Dictus spreken we onder leiding van Sander van Hoorn over de kansen en uitdagingen waar het land voor staat, tegen een achtergrond van economische hervormingen, een exponentieel groeiende bevolking en klimaatverandering. Hoe verhoudt Egypte zich tot haar recente geschiedenis en tot de regio?  Op welke gebieden is Nederland actief, en waarom? 

Omdat reizen door de corona-maatregelen op dit moment niet mogelijk is, bellen Laurens Westhoff en Richard Dictus in. Moderator Sander van Hoorn leidt het gesprek vanuit de zaal. Vragen kunnen zowel online als vanuit het publiek gesteld worden.

Sprekers

Laurens Westhoff
Richard Dictus United Nations Resident Coordinator in Egypte
Sander van HoornModerator

Over Onze Man / Vrouw in…

Dit programma is onderdeel van de serie Onze Man / Vrouw in…. Een serie die we maken in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waarin een Nederlandse ambassadeur wordt uitgenodigd om zijn of haar ervaring te delen. In vorige afleveringen waren de ambassadeurs uit Jemen, Marokko, Iran, Jordanië en Irak te gast.