TV NL EN

Op het spectrum – autisme in het onderwijs

N.a.v. het boek van Koen Bruning ‘Op het spectrum – leven met autisme’

Programmamaker

Wat betekent het om op te groeien als je je op het autismespectrum bevindt? Om altijd af te wijken van de norm? Tijdens deze avond verkennen we samen met een panel van (ervarings-)deskundigen de complexe wereld van autisme. Welke misconcepties bestaan er over autisme? En wat kan er beter in het onderwijs én de samenleving? 

Naar aanleiding van het nieuwe boek van Koen Bruning Op het spectrum gaan we in gesprek met Sander Begeer, Harriët Duurvoort, Elijah Delsink en Merel van Vroonhoven. Een avond over de noodzaak van een ander perspectief op ‘anders-zijn’ en welke rol het (speciaal) onderwijs daar in kan nemen.

Over de sprekers:

Koen Bruning (2000) studeerde Philosophy, Politics and Economics en doet momenteel de master Journalistiek & Media aan de UvA. Eerder schreef hij het boek Samen rijk (2021) en was hij coauteur van Er is wél een alternatief (2023).

Elijah Delsink is oprichter en voorzitter van LBvsO die opkomt voor de belangen van alle leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs (vso), thuiszitters en VAVO-leerlingen (volwassenenonderwijs).

Sander Begeer is Hoogleraar diversiteit van Autisme aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Harriët Duurvoort is journalist en columnist van de Volkskrant, moeder van kind met autisme.

Paul van Meenen is fractievoorzitter van D66 in de Eerste Kamer. Woordvoerder op onderwijs.

Merel van Vroonhoven is leraar in het speciaal onderwijs, toezichthouder en columnist. Merel had twintig jaar bestuurlijke topfuncties, waaronder voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten. Recent schreef ze twee boeken: ‘De stap’ en ‘Voor de klas’.

Sprekers

Koen BruningAuteur ‘Op het spectrum’
Merel van VroonhovenLeraar in het speciaal onderwijs – Foto: Ruud Pos
Sander BegeerHoogleraar diversiteit van Autisme
Harriët DuurvoortJournalist, columnist De Volkskrant. Foto: Els Zweerink.
Elijah DelsinkOprichter en voorzitter LBvsO
Paul van MeenenFractievoorzitter Eerste Kamer D66

Altijd als eerste op de hoogte van onze programmering