TV NL EN

Operatie Interview: Frederieke Leeflang

Programmamaker
Programmamaker
Presentator
Martijn de Greve De Balie
Martijn de Greve
In de programmareeks Operatie Interview staat de kunst van het interviewen centraal. Drie vlijmscherpe interviewers bevragen één gast. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim. Met in deze aflevering: Frederieke Leeflang, bestuursvoorzitter van de NPO.

Pestgedrag, seksisme en intimidatie. Begin dit jaar publiceerde Commissie-Van Rijn, na bijna 2 jaar onderzoek naar de werkomgeving binnen de NPO, een alarmerend rapport. Maar liefst driekwart van de ondervraagde medewerkers heeft te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag. De vraag is wat er gaat veranderen op het mediapark en wie verantwoordelijkheid neemt.

Sommigen zeggen dat Leeflang op zal moeten stappen, anderen geloven dat juist zij het verschil kan maken. Welke plannen heeft ze voor de publieke omroep? En hoe kijkt ze naar de toekomst van de NPO? Drie interviewers gaan de uitdaging aan om in deze roerige tijden het hoofd van de publieke omroep te bevragen.

Frederieke Leeflang is advocaat. Voorheen was ze managing partner bij Deloitte en commissaris bij de ABN-AMRO. Op 1 januari 2022 sloeg ze een nieuw pad in en werd ze bestuursvoorzitter van de NPO.

Over Operatie Interview

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerende edities. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ondervroeg Jeroen Wollaars uitgever en mediamagnaat Derk Sauer en werd Lilianne Ploumen bevraagd over #metoo praktijken binnen de PvdA.