TV NL EN

Operatie Interview: Marion Koopmans

1 gast, 3 geheime interviewers. Wie heeft de kunst van het interviewen het meest onder de knie?

PRESENTATOR
Martijn de Greve
Programmamaker
Merlijn Geurts
Programmamaker
Rokhaya Seck

Let op: bij binnenkomst vragen we om een vaccinatie- of testbewijs. Lees hier wat je moet doen voor je bezoek.

In de programmareeks Operatie Interview ontleden we het vraaggesprek. Drie vlijmscherpe interviewers bevragen één gast. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Ditmaal: Marion Koopmans.

Het afgelopen jaar ontving ze vele dankbetuigingen voor haar heldere informatie over het coronavirus, maar werd ze ook een mikpunt van kritiek en bedreigingen. Marion Koopmans, hoogleraar Virologie en lid van het Outbreak Management Team (OMT) ontving in 2020 de Machiavelliprijs voor haar ‘onbevreesde’ bijdrage aan de communicatie tussen politiek, overheid en burgers. Hoe kijkt zij terug op het afgelopen jaar, en naar de toekomst? Welke lessen zijn er te trekken voor Nederland, en voor de rest van de wereld?

Marion Koopmans studeerde diergeneeskunde en promoveerde in 1990 aan de Universiteit Utrecht. Ze werd in 2007 aangesteld als bijzonder hoogleraar Virologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Als lid van het OMT adviseerde ze het afgelopen jaar onder grote maatschappelijke druk de Nederlandse overheid en onderscheidde ze in de media fabels van feiten over het coronavirus.

Dit is een Testen voor Toegang-evenement. Lees hier wat je moet doen voor je bezoek.