TV NL EN

Operatie Interview: Micha Wertheim

presentator
Martijn de Greve
Programmamaker
Merlijn Geurts
Programmamaker
Rokhaya Seck
In de programmareeks Operatie Interview ontleden we het vraaggesprek. Drie vlijmscherpe interviewers bevragen één gast. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Ditmaal: Micha Wertheim.

Zijn laatste theaterstuk werd ‘een totale mindfuck’ genoemd en past daarmee naadloos in zijn oeuvre. Cabaretier, schrijver en stand-up comedian Micha Wertheim (1972) brengt zijn publiek graag in verwarring en doet niet aan een duidelijke moraal of voorgeschotelde meningen.

Wertheim volgde Cultuur- en Wetenschapsstudies in Maastricht. Tijdens zijn opleiding raakt hij betrokken bij de universiteitskrant, waar hij zeer actief voor blijft. Na het behalen van zijn diploma verhuist Wertheim naar Amsterdam en sluit zich aan bij Comedytrain. Hij maakt inmiddels al ruim 15 jaar theatervoorstellingen en schreef satirische columns voor o.a. VARA’s Spijkers met Koppen, de Dag, NRC NEXT, de Volkskrant, Vrij Nederland en AD magazine. Ook maakt hij sinds 2008 de podcast Echt Gebeurd met Paulien Cornelisse, waarin mensen verhalen die ze zelf hebben meegemaakt uit hun hoofd vertellen.


Let op: bij binnenkomst vragen we om een vaccinatie- of testbewijs. Lees hier wat je moet doen voor je bezoek.