TV NL EN

Operatie Interview: Robbert Dijkgraaf

Programmamaker
Programmamaker
presentator
Martijn de Greve De Balie
Martijn de Greve

Foto gemaakt door: Gabi Porter

In de programmareeks Operatie Interview staat de kunst van het interviewen centraal. Drie vlijmscherpe interviewers bevragen één gast. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim. Ditmaal een aflevering met Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Emancipatie (D66).

Op 10 januari 2022 maakte internationaal topwetenschapper Robbert Dijkgraaf een verrassende entree in de politiek als een van de ministers in kabinet-Rutte IV. Hij verruilde het Amerikaanse Princeton voor het Haagse binnenhof. Als minister focuste hij zich in zijn eerste jaar als minister op meer geld en waardering voor het MBO, de prestatiedruk in het onderwijs, en de herinvoering van de basisbeurs. Zijn aanpak voor de basisbeurs stuitte op veel kritiek van de oppositie. Toch blijft Dijkgraaf bij zijn besluit. Hij is het niet eens met de term ‘pechgeneratie’ waar volgens hem teveel negativiteit omheen zou hangen.

Tijdens Operatie Interview gaan drie geheime interviewers vanuit verschillende invalshoeken het gesprek met de minister aan. Tot het moment van interviewen weet hij niet door wie of waarover hij wordt bevraagd.

Operatie Interview

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerende edities. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ondervroeg Jeroen Wollaars uitgever en mediamagnaat Derk Sauer en werd Lilianne Ploumen bevraagd over #metoo praktijken binnen de PvdA.

Bijna al onze programma’s zijn live mee te kijken via de programmapagina.

Heb je een programma gemist? Kijk deze terug via De Balie TV of ons YouTube-kanaal.

Elke donderdag versturen we een nieuwsbrief. Ben je geabonneerd op onze nieuwsbrief, maar je ontvangt niets? Dan zit deze waarschijnlijk in je spam.