TV NL EN

Plein Publiek: Astrid H. Roemer

programmamaker
Rosalie Dielesen
Elke vrijdag interviewen programmamakers van De Balie inspirerende makers – van cabaretiers tot schrijvers. Begin je weekend onder het genot van een borrel in de Pleinzaal, met uitzicht over het Leidseplein. Luister mee, in intieme sfeer, naar een goed gesprek over het makerschap en de kunst. Met deze week schrijver: Astrid H. Roemer.

Programmamaker Rosalie Dielesen interviewt Astrid H. Roemer over haar nieuwe boek DealersDochter. Een roman evenals tijdcapsule, die je bij wijze van ook van achteren naar voren kunt lezen, omdat het verhaal van de inheemsen geen begin en geen einde kent. Het is alsof je door de jungle loopt en een van de velen paden volgt.

Astrid H. Roemer is een Surinaams schrijver. Haar eerste werk, de dichtbundel Sasa, verscheen in 1970. In 1980 behaalde ze groots succes met Over de gekte van een vrouw dat ze zelf omschreef als een ‘fragmentarische biografie’. Onder haar gelauwerd werk valt onder meer de autobiografie Liefde in tijden van gebrek: memoires van een thuisloze (2016), Olga en haar driekwartsmaten (2017) en Onmogelijk Moederland, een trilogie over postkoloniaal Suriname en de relatie tussen Nederland en Suriname.

In 2016 won zij de P.C. Hooftprijs voor haar gehele proza-oeuvre. Haar laatste werk, de familieroman Gebroken Wit (2018), was genomineerd voor de Opzij-Literatuurprijs.


Kijk of luister mee

Plein Publiek heeft ook plek voor haastige reizigers in de spits. Via Radio Plein Publiek kun je gemakkelijk vanuit de trein of de auto meeluisteren. Vind je jezelf onverwachts thuis voor de buis? Kijk dan live mee met De Balie TV.

Spreker

Astrid roemer De Balie
Astrid H. RoemerSchrijver (Foto: Raúl Neijhorst)
Elke donderdag versturen we een nieuwsbrief. Ben je geabonneerd op onze nieuwsbrief, maar je ontvangt niets? Dan zit deze waarschijnlijk in je spam.